CONGRESS
JOINT PRESERVATIONCONGRESS
26 - 27 November 2021
Days
Hours
Minutes
Seconds

On 26 – 27 November 2021, we are going to organise the 7th Joint Preservation Congress in Holiday Inn Warsaw-Józefów Hotel. The previous editions of Joint Preservation Congress were very succesfull. They brought together orthopedists, physiotherapists and nurses from many countries and gave them opportunity to learn the newest operative techniques with particular emphasis on hip, foot and knee preservation.

Registration for the Congress will start soon, but we are pleased to invite you now to participate in 4 free webinars, which will take place as part of the Joint Preservation project.

1. Webinar MENISCUS  –  January 9th, 2021
2. Webinar OSTEOTOMY  –  February 6th, 2021  –  Save date to calendar
3. Webinar CARTILAGE  –  March 6th, 2021 –  Save date to calendar
4. Webinar LIPOSUCTION  –  April 10th, 2021 –  Save date to calendar

We encourage you to register for our webinars!

Konrad Słynarski, Jacek Walawski

WEBINARS Schedule
Participation is FREE
  • 12:00 - 12:05
  • Basics of Osteotomies around the knee

    (15 min + 5 min discussion)

    12:05 - 12:25
  • The Power of Osteotomy

    (15 min + 5 min discussion)

    Speakers:
    12:25 - 12:45
  • Complications of Osteotomy

    (15 min + 5 min discussion)

    Speakers:
    12:45 - 13:05
  • Physiotherapy for osteotomy patient

    (15 min + 5 min discussion)

    13:05 - 13:25
  • Joint line orientation and rationale for double level osteotomies

    (15 min + 5 min discussion)

    Speakers:
    13:25 - 13:45
  • The role of osteotomy in the treatment of knee instability

    (15 min + 5 min discussion)

    13:45 - 14:05
  • Osteotomy for Torsional Deformity

    (15 min + 5 min discussion)

    14:05 - 14:25
  • Break 10 min
    14:25 - 14:35
  • Cadaver Live Demo

    High Tibial Osteotomy with Peek Power Plate
    (30 min)

    Moderation by all panelists

    14:35 - 15:05
  • Meniscus Anatomy

    Duration 12 min.

    12:00 - 12:12
  • Treatment of Traumatic Meniscal Injuries

    Duration 12 min.

    12:12 - 12:24
  • Ramp Lesion

    Duration 12 min.

    12:24 - 12:36
  • How to Real Save the Meniscus

    Duration 12 min.

    12:36 - 12:48
  • Conservative versus surgical treatment of meniscal injuries. When can we consider each of these treatments for a patient?

    Duration 12 min.

    12:48 - 13:00
  • Actifit Meniscus Preservation: technique review, indications and results

    Duration 12 min.

    Speakers:
    13:00 - 13:12
  • Break 10 min
    13:12 - 13:22
  • Cadaver Live Demo

    Meniscus all-inside repair with AIR+
    Actifit implantation

    Moderator:
    prof. Rene Verdonk

    Duration 40 min.

    13:22 - 14:02
Webinar OSTEOTOMY Patronage
Webinar OSTEOTOMY Sponsors
Webinar MENISCUS Patronage
Webinar MENISCUS Sponsors
Webinar Partner
Contact
Why Not CONGRESS

Logistic Organiser

WhyNotTravel sp. z o. o. sp. k.
Kielnarowa 108A
36-020 Tyczyn

Correspondence address:

WhyNotTravel sp. z o. o. sp. k.
Łucka 15/210
00-842 Warsaw